• gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis
  • gemeenschapshuis de loop brouwhuis

Activiteiten

De volgende verenigingen zijn actief binnen Gemeenschapshuis De Loop

Bridgeclub

Onze bridgeclub heet “Brouwhuis Doorzien”. We bridgen elke maandagavond van 19.30 - 22.30 uur. De club bestaat inmiddels 20 jaar. Nieuwe leden zijn altijd welkom, dus kom gerust op maandagavond eens langs in De Loop

Bridgen is een kaartspel dat je met een partner tegen een ander koppel speelt. Wie er eenmaal mee begint, wordt meestal zeer enthousiast.

Noud Vermeulen: tel. 0492 515354
Anke Berndsen: tel. 0492 558581

Dames Gymclub

Wij zijn een gezellige damesgymclub met een 20-tal dames die onder deskundige leiding op de maandagavond gymmen van 19.30 -20.30 uur. Onze lessen bestaan uit grondoefeningen, oefeningen aan het wandrek, op de banken en met stokken.

Heb je zin om mee te doen of wil je eens komen kijken en een les meegymmen, dan ben je altijd welkom op de maandagavond in de gymzaal van de Loop.

Contactpersoon: Agnes van Deursen - 0492-513623

Eetpunt "Eet je mee?"

De maaltijd, een 3-gangen-maaltijd bereid met verse ingrediënten (€ 5,-), wordt verzorgd door cliënten met een verstandelijke beperking (ORO) met hun begeleider en vrijwilligers van de Loop. Samen worden de boodschappen en de voorbereidingen gedaan, de maaltijd bereid en zorgen ze voor de aankleding en bediening in het restaurant. De maaltijd wordt geserveerd om 13.00u.

Wilt u graag mee-eten,dan kunt u tijdens openingsuren reserveren via het tel.nr. van de Loop of bij de medewerkers aan de balie. Na de maaltijd kunt u zich meteen weer inschrijven voor de week erna, het menu is dan al bekend. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen.

Afmelden kan tot 9.30 u op de betreffende dag.

Harmonie Amicitia

Harmonie Amicitia Helmond-Brouwhuis, opgericht in 1964. Telt momenteel ongeveer 85 leden. Onze muziekvereniging bestaat uit een harmonie-orkest, een opleidingsorkest, een slagwerkgroep en een opleidingsslagwerkgroep. Wij repeteren op dinsdag- en donderdagavond.

Het met elkaar maken van muziek en het verzorgen van optredens.

Zie www.amicitia-helmond.nl voor de actuele gegevens.

Kapel "Doar zin ze"

Blaaskapel “Doar zin ze” bestaat uit een tiental enthousiaste muzikanten die op een hele fijne en gezellige manier muziek maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden, aan contributie doen we niet. Het repertoire bestaat uit hedendaagse vlotte nummers, aangevuld met een lekkere mars en wat feestmuziek. De kapel is niet aangesloten bij, of verbonden met een carnavalsvereniging, maar een optreden tijdens deze evenementen is altijd reuze-gezellig.

Repetities worden iedere woensdag gehouden in “de Loop” van 20.30 uur tot 22.00 uur. Muzikanten zijn altijd welkom. Kom eens kijken en luisteren tijdens een repetitie-avond. Een instrument moet je zelf meenemen, de muziek en gezelligheid levert de kapel.

Mocht je interesse hebben, neem gerust contact op met (0492) 517665.

KBO

Eind 1963 werd in Brouwhuis de "Bond voor Bejaarden en Gepensioneerden" opgericht, zijnde een van de vele afdelingen in het Bisdom ’s-Hertogenbosch. Tegenwoordig KBO-Brabant met 130.000 leden verdeeld over 298 afdelingen in 61 kringen.

Daar waar veel verenigingen te kampen hebben met ledenverlies groeit KBO-Brouwhuis gestaag en komen leden allang niet meer alleen uit Brouwhuis, maar ook uit aangrenzende wijken zoals Rijpelberg, Dierdonk en zelfs uit wijken elders in de stad.

Naast culturele- en ontspanningsactiviteiten heeft belangenbehartiging een hoge prioriteit. Zowel individueel als collectief, landelijk en lokaal.

KBO-Brouwhuis is met drie andere KBO-afdelingen binnen de gemeente Helmond verenigd in de "KBO-Kring Helmond".

Voor meer informatie: www.kbo-brouwhuis.nl
E-mail: info@kbo-brouwhuis.nl

Volksdansen

Wij zijn een gezellige volksdansgroep en onze groep bestaat uit ongeveer 15 ritmische dames tussen de 50 en 80 jaar. We hebben dansen uit allerlei landen, van Israël tot Amerika, dus heel gevarieerd en we treden minimaal 1 keer per jaar op.

Heb je een goed gevoel voor ritme en zin om mee te dansen of wil je eens komen kijken en een les meedoen, dan ben je van september tot mei altijd welkom op woensdagavond van 19:15u tot 20:30u in de Loop.

Contactpersonen:
Annie van de Broek 06-54616293
Ellemieke Cornelissen 06-30687580

ZijActief, katholiek vrouwennetwerk.

Het vrouwennetwerk met een gevarieerd jaarprogramma, waarin ontmoeting, ontspanning en ontplooiing centraal staan. Samen met vrouwen uit je omgeving deelnemen aan een breed scala aan activiteiten: informatieavonden over de meest uiteenlopende onderwerpen, culturele activiteiten, workshops op creatief of culinair vlak en interessante excursies. Elkaar leren kennen, gezellig even stoom afblazen en de accu opladen voor een nieuwe dag.

De afdeling is 4 juli 1945 opgericht en vanaf 1 januari 2003 draagt de vereniging de naam ZijActief Brouwhuis.

Website: www.zij-actief.nl

E-mail: zijactiefbrouwhuis@kpnmail.nl